Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Eerstvolgende veilingen
Onze eerstvolgende veilingen van kunst & antiek, zilver & sieraden, brocante & design zijn zondag 31 maart, 19 mei, 7 juli, 8 september, 27 oktober en 15 december 2019 met drie zaalveilingen tussen 11.00-18.00 uur en twee PLUS-veilingen die om 20.00 en 20.30 uur sluiten. Blijf op de hoogte, ontvang een e-mail zodra de catalogus online staat: Klik hier

Catalogus & kijkdagen
Een week voor elke veiling staat de catalogus online. Wij adviseren om voorafgaand aan de veiling de objecten goed te beoordelen, als koper heeft u een informatie-/onderzoeksplicht, lees hier meer.

Kijkdagen zijn in het veilingweekend: vrijdagavond 18.00-21.00 uur, zaterdag 11.00-17.00 uur en zondag (veilingdag) vanaf 10.00 uur tot kort voor aanvang van de zaalveiling. Als u de kijkdagen niet kunt bezoeken, beantwoorden wij uw vragen graag in de week voorafgaand aan het veilingweekend.


Bekijk een impressie van ons veilinghuis klik hier

Bieden in de veilingzaal
Het bieden in de veilingzaal gaat met biednummers. Zorg dat u zich tijdig incheckt bij de receptie, d.w.z: u heeft een biednummer nodig op het moment dat u actief wilt gaan deelnemen aan de veiling. U dient zich te kunnen legitimeren met een geldig paspoort of rijbewijs.

Het biednummer dat u krijgt is eenmalig geldig, alleen op de veilingdag van uitgifte. Er worden zo'n 200 lotnummers per uur geveild, hiermee kunt u uitrekenen hoe laat een lotnummer onder de hamer komt, houd hierbij rekening met een marge (eerder/later). 

Telefonisch bieden

Alleen voor bijzondere objecten kan er een telefoonlijn worden aangevraagd, u kunt informeren n
aar de mogelijkheden & voorwaarden zodra de catalogus online staat. Telefonisch meebieden is hierbij enkel mogelijk vanaf de laagste richtprijs, de veilingmeester kan het object tijdens de veiling direct voor de laagste richtprijs aan een telefonische bieder toewijzen. Mochten wij u tijdens de veiling niet kunnen bereiken, dan bieden wij namens u tot de laagste richtprijs mee.

PLUS-nummers: real-time online bidding
PLUS-nummers zijn de 4000 en 5000 series, in de zaal herkent u deze nummers aan de gele stickers. Op de veilingdag kunt u real time online bieden, u leest hieronder hoe het werkt, natuurlijk kunt u ook schriftelijk bieden op deze nummers.

Zodra de PLUS-veiling live is kunt u de biedstatus zien en stuurt ons systeem een e-mail als u overboden bent. De live-modus opent om 12.00 uur, tot die tijd kunt u verzonden biedingen nog verwijderen, vanaf de live-modus zijn biedingen onherroepelijk. Bij een maximaal bod laat u de computer meebieden. 
De sluitingstijd wordt per serie aangegeven. Als er vlak voor sluiting wordt tegengeboden, wordt het lotnummer voor de actieve bieders verlengd. 

Tijdens het afhameren van PLUS-nummers kunt u ook in persoon in ons veilinghuis aanwezig zijn om via de veilingmeester mee te bieden, u kunt zich hiervoor overdag aanmelden. 

PLUS-nummers zijn te bekijken tijdens de kijkdagen in het veilingweekend. Op de veilingdag zijn de 4000 en 5000 serie beperkt te bezichtigen i.v.m. de lopende zaalveilingen, informeer s.v.p. vooraf naar de mogelijkheden.

Er zijn meerdere zalen met elk een eigen aanbod.

De Benedenzaal is ons vlaggenschip, hier vindt u kunst & antiek en Chinees porselein.

De Bovenzaal richt zich vooral op brocante, vintage & design.

De Zilverzaal is er voor sieraden, horloges en zilver. En specials worden altijd op een eigen etage ingericht. 

Brasserie open tijdens veilingweekend
Tijdens de kijk- en veilingdagen is onze brasserie geopend (zie de tijden van de kijkdagen en zaalveilingen).

Gratis wifi
U kunt gebruikmaken van ons gratis wifinetwerk. Met uw smartphone zoekt u gemakkelijk in onze mobielvriendelijke catalogus.

Toegankelijkheid
Ons veilinghuis is ook uitstekend toegankelijk voor mindervaliden, alle zalen zijn niet alleen met de trap maar ook met de lift te bereiken. Ook kinderwagens zijn geen probleem.


Veilingkosten

De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht  
Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden, indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt.

Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Aankopen: direct meenemen
Tijdens een zaalveiling kunnen aankopen direct of na afloop worden meegegeven. Aankopen in een PLUS-veiling kunnen uitsluitend tijdens de afhaaldagen worden uitgegeven. 

Aankopen: 4 afhaaldagen
De eerste 4 dagen na het veilingweekend zijn onze afhaaldagen: maandag van 13.00-20.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00-17.00 uur. De vrijdag na een veilingweekend zijn wij gesloten, inclusief het aansluitende weekend. 

Aankopen dienen binnen 4 dagen na de veiling betaald en afgehaald te zijn. Als afhalen binnen 4 dagen absoluut onmogelijk is, kunt u met ons overleggen over de logistiek, neem in dat geval s.v.p. contact met ons op. 

Aankopen: verzenden of bezorgen
Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. Wij verzenden objecten aangetekend en verzekerd via Post NL.

Het versturen van veilingaankopen is maatwerk, voor een reguliere zending binnen Nederland rekenen wij, inclusief inpakmaterialen en handling, 25 euro. Vaak passen meerdere items in 1 zending (doos). Koopt u iets kleins als een paar sieraden, dan kost verzending binnen Nederland 15 euro. Let op: verzenden kan duurder zijn, bijvoorbeeld door de hoeveelheid, de kwetsbaarheid, de grootte of het gewicht van de objecten, en als u een verzekering hoger dan 500 euro wenst. Soms is verzenden per post niet mogelijk. Informeer s.v.p. naar de mogelijkheden en kosten. Wij kunnen u ook verwijzen naar externe transporteurs voor bezorging. 

Natuurlijk zijn wij ook zeer ervaren met zendingen naar het buitenland, zoals naar China.

Algemene voorwaarden & privacy verklaring
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641