Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Veiling zondag 27 juni

Veiling van kunst & antiek, zilver & sieraden, brocante & design. Hoe de online veiling werkt, leest u verderop. 

Kijken uitsluitend op afspraak

U boekt een tijdslot via onze website. Een reservering is voor maximaal twee personen en geeft anderhalf uur de tijd om alles te bekijken. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus boek op tijd. 

Kijkdagen

De kijkdagen zijn van zondag 20 t/m zaterdag 26 juni. Op de veilingdag zijn we niet geopend voor bezichtigingen. Reserveren kan via de banner op deze pagina.

Onze huisregels

We vragen om 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Bij de entree staat een desinfectiezuil.

Conditierapporten 

Als u niet in de gelegenheid bent om te kijken, voorzien we in de service van conditierapporten en extra foto's. Wanneer u via de e-mail de lotnummers van uw interesse doorgeeft, gaan wij die objecten extra goed bekijken. We sturen onze bevindingen per e-mail, eventueel met extra foto's.

Maak gerust gebruik van deze service maar stuur uw verzoek s.v.p. zo snel mogelijk. Vanaf vrijdag 25 juni, twee dagen voor de veiling, kunnen we het maken van conditierapporten en foto's niet garanderen.


Kijkdagen: 20-26 juni | Viewing days: June 20-26

  

Hoe werkt Timed online?


Op zondag 27 juni lopen de lotnummers in vijf series online af.

Sluitingstijden:

12.00 uur | lotnummers 1-999
13.00 uur | 1000 serie
14.00 uur | 2000 serie
15.00 uur | 3000 serie
16.00 uur | 4000 serie

Alle lotnummers binnen een serie sluiten tegelijk. Bied ruim op tijd. Als er in de laatste 10 minuten wordt (tegen)geboden, volgt er een verlenging van vijf minuten. De andere lotnummers sluiten zodra de teller op 00:00:00 staat.

Bij een tegenbieding stuurt ons systeem een e-mail. Op de pagina Live Bids staan uw biedingen overzichtelijk op een rij en kunt u verder bieden. Ook in de laatste minuten blijft het bieden overzichtelijk en eenvoudig.

U kunt ook de computer voor u laten bieden via een maximaal bod. Zo'n maximale bieding mag u ook schriftelijk doorgeven, bijvoorbeeld via de e-mail of via een biedformulier tijdens de kijkdagen. Alleen voor uitzonderlijke gevallen kunt u informeren naar de mogelijkheden van een telefoonlijn.

Tijdens het aflopen van een serie kunt u in persoon aanwezig zijn, u dient zich hiervoor vooraf aan te melden. Het is niet mogelijk om op de veilingdag aankopen af te halen, na de veilingdag zijn er speciale afhaaldagen.

Meer informatie over het bieden? Ga naar Live bids
(u moet hiervoor ingelogd zijn)

Veilingkosten

De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht 

Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden, indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt.

Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Aankopen: afhalen, verzenden, transport

Afhalen

Na de veilingdag kunt u op afspraak uw aankopen afhalen in een online gereserveerd tijdslot.

Het boeken van een afhaalafspraak is mogelijk nadat op zondagavond 27 juni alle resultaten online staan. Bieders met aankopen ontvangen een e-mail zodra het mogelijk is om een tijdvak te reserveren.

Afhalen kan gedurende de twee weken na de veilingdag op werkdagen tussen 10.00-16.30 uur. Voor iedereen die niet overdag of doordeweeks kan, zijn er tijdslots op maandag 28 juni tussen 13.00-20.00 uur en op zaterdag 3 juli tussen 09.30-14.00 uur.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. Wij verzenden objecten aangetekend en verzekerd via Post NL.

Voor een reguliere zending binnen Nederland rekenen wij 25 euro, vaak passen meerdere items in 1 zending (doos). Als u iets kleins koopt zoals een paar sieraden kost het verzenden 15 euro. Informeer s.v.p. naar de mogelijkheden en kosten, verzending kan duurder worden door de hoeveelheid, kwetsbaarheid, de grootte of het gewicht van de items.

Soms is verzenden niet mogelijk. Wij verwijzen u in dat geval graag naar externe transporteurs. 

Transport

Voor aankopen die niet verzonden kunnen worden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met een van onderstaande transporteurs. Voor een kostenberekening kunt u het lotnummer en de plaats van bestemming aan de transporteur doorgeven. De aankoop betaalt u aan ons, de vervoerskosten betaalt u aan het transportbedrijf.

• Transporteur Gabriel Kusters 06-511.202.83 (klein en middelgroot transport) gabriel.kusters@online.nl 

• Transporteur Paul Bremer 06-206.066.92 (middelgroot en groot transport) info@antiquesonthemove.nl

Voor transport binnen Europa kunnen wij internationale transporteurs aanraden.

Algemene voorwaarden & privacy verklaring

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641