NL | EN
Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Veiling zondag 28 november

Veiling van kunst & antiek, zilver & sieraden, brocante & design. Hoe de Timed online veiling werkt, leest u verderop.

Catalogus

De catalogus zal vanaf zondag 14 november online staan, dan zal ook het bieden openen.

Kijkdagen

Voorafgaand aan de veilingdag zijn er kijkdagen om alle objecten te kunnen bekijken en te beoordelen. Het schema van de kijkdagen volgt zodra de catalogus online staat.


Conditierapporten 

Als u niet in de gelegenheid bent om te kijken, voorzien we in de service van conditierapporten en extra foto's. Wanneer u via de e-mail de lotnummers van uw interesse doorgeeft, gaan wij die objecten extra goed bekijken. We sturen onze bevindingen per e-mail, eventueel met extra foto's. 


Bekijk ons veilinghuis van binnen (algemene impressie)Hoe werkt de Timed online veiling?


Het bieden opent op zondag 14 november. Op zondag 28 november lopen de lotnummers in zes series af.

Sluitingstijden zondag 28 november:

12.00 uur | lotnummers 1-999
13.00 uur | 1000 serie
14.00 uur | 2000 serie
15.00 uur | 3000 serie
16.00 uur | 4000 serie
17.00 uur | 5000 serie


Alle lotnummers in een serie sluiten tegelijk. Bied ruim op tijd.

U kunt twee weken lang uw biedingen overzichtelijk volgen en verhogen op uw eigen pagina Live bids. Als u overboden wordt, ziet u dat daar, ook stuurt ons systeem een e-mail.

Als er in de laatste 10 minuten voor sluiting wordt (tegen)geboden, volgt er een verlenging van vijf minuten voor het lot en stuurt ons systeem een e-mail naar de actieve bieders. De andere lotnummers in de serie sluiten zodra de aftelklok op 00:00:00 staat.
 
Wilt u liever een maximaal (auto) bod invoeren? Dat kan, in dat geval zal de computer voor u bieden en ontvangt u een e-mail bij een overbieding of verlenging. Zo'n maximaal bod mag u ook schriftelijk aan ons doorgeven, bijvoorbeeld via de e-mail of via een biedformulier tijdens de kijkdagen. U dient wel geregistreerd te zijn. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunt u informeren naar de mogelijkheden van een telefoonlijn. 

Tijdens het aflopen van een serie kunt u in persoon aanwezig zijn, u dient zich hiervoor vooraf aan te melden. Het is niet mogelijk om op de veilingdag aankopen af te halen, na de veilingdag zijn er speciale afhaaldagen.

Veilingkosten

De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht 

Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden, indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt.

Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Aankopen: afhalen, verzenden, transport

Afhalen

Vanaf maandagmiddag 29 november kunt u gedurende twee weken uw aankopen afhalen in een online gereserveerd tijdslot. Het reserveren van een tijdslot zal vanaf zondagavond 28 november mogelijk zijn, we sturen een e-mail naar alle succesvolle bieders zodra het boeken mogelijk is. Op de veilingdag kunnen er geen aankopen worden afgehaald.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. We verzenden objecten aangetekend en verzekerd (standaard tot 500 euro) via Post NL.

Voor een reguliere zending binnen Nederland rekenen wij 25 euro, vaak passen meerdere items in 1 zending (doos). Als u iets kleins koopt zoals een paar sieraden kost het verzenden 15 euro. Informeer s.v.p. naar de mogelijkheden en kosten, verzending kan duurder worden door de hoeveelheid, kwetsbaarheid, de grootte of het gewicht van de items.

Soms is verzenden niet mogelijk. Wij verwijzen u in dat geval graag naar externe transporteurs. 

Transport

Voor aankopen die niet verzonden kunnen worden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met een van onderstaande transporteurs. Voor een kostenberekening kunt u het lotnummer en de plaats van bestemming aan de transporteur doorgeven. De aankoop betaalt u aan ons, de vervoerskosten betaalt u aan het transportbedrijf.

• Transporteur Gabriel Kusters 06-511.202.83 (klein en middelgroot transport) gabriel.kusters@online.nl 

• Transporteur Paul Bremer 06-206.066.92 (middelgroot en groot transport) info@antiquesonthemove.nl

Voor transport binnen Europa kunnen wij internationale transporteurs aanraden.

Algemene voorwaarden & privacy verklaring

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641