Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Eerstvolgende veiling: 27 oktober
De eerstvolgende veiling (kunst & antiek, zilver & sieraden, brocante & design) is zondag 27 oktober, met twee zaalveilingen tussen 11.00-18.00 uur en vier PLUS-veilingen die zondagavond online sluiten, waaronder de extra special Japanse kunst & antiek. Op zondag 15 december vindt onze decemberveiling plaats. 


Catalogus & kijkdagen
Wij adviseren om voorafgaand aan de veiling de objecten goed te beoordelen, als koper heeft u een informatie-/onderzoeksplicht, lees hier meer

Kunt u de kijkdagen niet bezoeken maar heeft u wel vragen over de lotnummers? Stuur dan tijdig een e-mail met uw vragen, wij helpen u graag.

Klik voor info kijk- en veilingtijden

Klik voor info uitgifte en afhaaldagenBekijk een impressie van ons veilinghuis klik hier

Bieden in de veilingzaal
Het bieden in de veilingzaal gaat met biednummers. Zorg dat u zich tijdig incheckt bij de receptie, d.w.z: u heeft een biednummer nodig op het moment dat u actief wilt gaan deelnemen aan de veiling. U dient zich te kunnen legitimeren met een geldig paspoort of rijbewijs.

Het biednummer dat u krijgt is eenmalig geldig, alleen op de veilingdag van uitgifte. Er worden zo'n 200 lotnummers per uur geveild, hiermee kunt u uitrekenen hoe laat een lotnummer onder de hamer komt, houd hierbij rekening met een marge (eerder/later). 

Telefonisch bieden

Alleen voor bijzondere objecten kan er een telefoonlijn worden aangevraagd, u kunt informeren n
aar de mogelijkheden & voorwaarden zodra de catalogus online staat. Telefonisch meebieden is hierbij enkel mogelijk vanaf de laagste richtprijs, de veilingmeester kan het object tijdens de veiling direct voor de laagste richtprijs aan een telefonische bieder toewijzen. Mochten wij u tijdens de veiling niet kunnen bereiken, dan bieden wij namens u tot de laagste richtprijs mee.

PLUS-nummers 
PLUS-nummers worden niet in de zaal maar online afgeslagen, dit gebeurt zondagavond. Het zijn de lotnummers in de 1000, 4000 en 5000 serie, u herkent ze aan de gele stickers. Natuurlijk kunt u ook schriftelijk bieden. Bij vragen helpen we graag. 

Tijdens het afhameren van PLUS-nummers kunt u ook in persoon in ons veilinghuis aanwezig zijn om via de veilingmeester mee te bieden, u kunt zich hiervoor overdag aanmelden. 
PLUS-nummers zijn te bekijken tijdens de kijkdagen, zie hierboven.

Er zijn meerdere zalen met elk een eigen aanbod.

De Benedenzaal is ons vlaggenschip, hier vindt u kunst & antiek en Chinees porselein.

De Bovenzaal richt zich vooral op brocante, vintage & design.

De Zilverzaal is er voor sieraden, horloges en zilver. En specials worden altijd op een eigen etage ingericht. 


Brasserie open tijdens veilingweekend

Tijdens de kijk- en veilingdagen is onze brasserie geopend (zie de tijden van de kijkdagen en zaalveilingen).

Gratis wifi
U kunt gebruikmaken van ons gratis wifinetwerk. Met uw smartphone zoekt u gemakkelijk in onze mobielvriendelijke catalogus.

Toegankelijkheid
Ons veilinghuis is ook uitstekend toegankelijk voor mindervaliden, alle zalen zijn niet alleen met de trap maar ook met de lift te bereiken. Ook kinderwagens zijn geen probleem.


Veilingkosten

De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht  
Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden, indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt.

Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Aankopen: direct meenemen
Tijdens een zaalveiling kunnen aankopen direct of na afloop worden meegegeven. Aankopen in een PLUS-veiling kunnen uitsluitend tijdens de afhaaldagen worden uitgegeven. 

Aankopen: 4 afhaaldagen
De eerste 4 dagen na het veilingweekend zijn onze afhaaldagen: maandag van 13.00-20.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00-17.00 uur. De vrijdag na een veilingweekend zijn wij gesloten, inclusief het aansluitende weekend. 

Aankopen dienen binnen 4 dagen na de veiling betaald en afgehaald te zijn. Als afhalen binnen 4 dagen onmogelijk is, kunt u met ons overleggen over de logistiek. Neem in dat geval bijtijds contact met ons op.  

Aankopen: verzenden of bezorgen
Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. Wij verzenden objecten aangetekend en verzekerd via Post NL.

Voor een reguliere zending binnen Nederland rekenen wij 25 euro, vaak passen meerdere items in 1 zending (doos). Als u iets kleins koopt zoals een paar sieraden kost het verzenden 15 euro. Informeer s.v.p. naar de mogelijkheden en kosten, verzending kan duurder worden door de hoeveelheid, kwetsbaarheid, de grootte of het gewicht van de items. Soms is verzenden niet mogelijk. Wij kunnen u ook verwijzen naar externe transporteurs voor bezorging. 

Natuurlijk zijn wij ook zeer ervaren met zendingen naar het buitenland, zoals naar China.

Algemene voorwaarden & privacy verklaring
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641