Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Veiling zondag 7 februari

Veiling van kunst & antiek, zilver & sieraden, brocante & design. Hoe de Timed online veiling werkt, leest u verderop. 

Kijkdagen: de mogelijkheden

Door de lockdown kunnen we geen kijkdagen organiseren die openbaar toegankelijk zijn. Echter, klanten die professioneel handelen in kunst, antiek, design, zilver & sieraden, en klanten die werkzaam zijn in de kunstwereld mogen het aanbod bezichtigen op afspraak. Dit kan t/m vrijdag 5 februari 17.00 uur.

Particulieren en verzamelaars kunnen gebruikmaken van de service om conditierapporten en extra foto’s aan te vragen. Als het gaat om een enkel of beperkt aantal
 lotnummers waarbij extra foto’s niet volstaan, is t/m vrijdag 5 februari 17.00 uur een 1-op-1-kijkafspraak in ons veilinghuis of via WhatsApp video mogelijk.

Stel uw vragen op tijd

Vanaf het moment dat de catalogus online staat, kunt u uw vragen stellen via de e-mail. We zijn u graag van dienst. Vanaf vrijdag 5 februari (de vrijdag voor de veiling) kunnen we het maken van extra foto's, conditierapporten of 1-op-1-kijkafspraken niet garanderen.


Veiling 7 februari | Auction 7 February

Veilingkosten

De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht 

Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden, indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt.

Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Aankopen: afhalen, verzenden, transport

Afhalen

Vanaf maandagmiddag 8 februari kunnen aankopen worden afgehaald. De afhaalperiode is twee weken, tot en met vrijdag 19 februari. Afhalen kan uitsluitend door een tijdslot te boeken op onze website, dit kan vanaf zondagavond 7 februari. Op de veilingdag zelf is het afhalen van aankopen niet mogelijk.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, we verzenden naar elk Europees land en daarbuiten. Aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. Binnen Europa verzenden wij objecten aangetekend en verzekerd via Post NL.

Voor een reguliere zending binnen Nederland rekenen wij 25 euro, vaak passen meerdere items in 1 zending (doos). Als u iets kleins koopt zoals een paar sieraden kost het verzenden 15 euro. Informeer s.v.p. naar de mogelijkheden en kosten, verzending kan duurder worden door de hoeveelheid, kwetsbaarheid, de grootte of het gewicht van de items. 

Soms is verzenden niet mogelijk. Wij verwijzen u in dat geval graag naar externe transporteurs. 

Transport

Voor aankopen die niet verzonden kunnen worden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met een van onderstaande transporteurs. Voor een kostenberekening kunt u het lotnummer en de plaats van bestemming aan de transporteur doorgeven. De aankoop betaalt u aan ons, de vervoerskosten betaalt u aan het transportbedrijf.

• Transporteur Gabriel Kusters 06-511.202.83 (klein en middelgroot transport) gabriel.kusters@online.nl 

• Transporteur Paul Bremer 06-206.066.92 (middelgroot en groot transport) info@antiquesonthemove.nl

Voor transport binnen Europa kunnen wij internationale transporteurs aanraden.

Algemene voorwaarden & privacy verklaring

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641