Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Veiling zondag 29 maart
Veiling van kunst & antiek, zilver & sieraden, brocante & design met zondag overdag de zaalveiling en zondagavond de sluiting van 4 timed online veilingen. 

• Het overzicht van de veilingdagen in 2020 ziet u in de Veiling agenda

Catalogus & kijkdagen
Een week voor elke veiling staat de catalogus online. Wij adviseren om voorafgaand aan de veiling de objecten goed te beoordelen, als koper heeft u een informatie-/onderzoeksplicht, lees meer 

Kunt u de kijkdagen niet bezoeken maar heeft u wel vragen over de lotnummers? Stuur dan tijdig een e-mail met uw vragen, wij helpen u graag.

De kijkdagen zijn in het veilingweekend: vrijdagavond van 18.00-21.00 uur, zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag (veilingdag) van 10.00 uur tot 14.00 uur met aansluitend de zaalveiling. 


Bekijk een impressie van ons veilinghuis klik hier

Zaalveiling
Het bieden in de veilingzaal gaat met biednummers. Zorg dat u zich tijdig incheckt bij de receptie, d.w.z: u heeft een biednummer nodig op het moment dat u actief wilt gaan deelnemen aan de veiling. U dient zich te kunnen legitimeren met een geldig paspoort of rijbewijs.

Het biednummer dat u krijgt is eenmalig geldig, alleen op de veilingdag van uitgifte. Er worden zo'n 200 lotnummers per uur geveild, hiermee kunt u uitrekenen hoe laat een lotnummer onder de hamer komt, houd hierbij rekening met een marge (eerder/later). 

Telefonisch bieden

Alleen voor bijzondere objecten kan er een telefoonlijn worden aangevraagd, u kunt n
aar de mogelijkheden & voorwaarden informeren zodra de catalogus online staat. Telefonisch bieden is enkel mogelijk vanaf de laagste richtprijs. Als een aanvraag voor een telefoonlijn door ons is geaccepteerd, heeft u de laagste richtprijs geboden. De veilingmeester kan tijdens de veiling het lot direct toewijzen aan een telefonische bieder, ook als die op het moment van afhameren telefonisch niet bereikbaar is.

Timed online veilingen
Op de veilingdag lopen 's avonds 4 timed online veilingen af, alle lotnummers binnen een serie sluiten tegelijk. Als u niet in de gelegenheid bent om online te bieden, kunt ook schriftelijk bieden. Tijdens het aflopen van de timed online veilingen kunt u ook in persoon in ons veilinghuis aanwezig zijn om via de veilingmeester mee te bieden, u dient zich hiervoor overdag aan te melden, er vindt zondagavond geen uitgifte van aankopen plaats, aankopen in de online veilingen kunnen uitsluitend worden afgehaald tijdens onze afhaaldagen.

Er zijn meerdere zalen met elk een eigen aanbod.

De Benedenzaal is ons vlaggenschip, hier vindt u kunst & antiek en Chinees porselein.

De Bovenzaal richt zich vooral op brocante, vintage & design.

De Zilverzaal is er voor sieraden, horloges en zilver. En specials worden altijd op een eigen etage ingericht. 


Brasserie open tijdens veilingweekend

Tijdens de kijk- en veilingdagen is onze brasserie geopend (zie de tijden van de kijkdagen en zaalveilingen).

Gratis wifi
U kunt gebruikmaken van ons gratis wifinetwerk. Met uw smartphone zoekt u gemakkelijk in onze mobielvriendelijke catalogus.

Toegankelijkheid
Ons veilinghuis is ook uitstekend toegankelijk voor mindervaliden, alle zalen zijn niet alleen met de trap maar ook met de lift te bereiken. Ook kinderwagens zijn geen probleem.


Veilingkosten

De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht  
Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden, indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt.

Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Aankopen: direct meenemen
Tijdens een zaalveiling kunnen aankopen direct of na afloop worden meegegeven. Aankopen in een online veiling kunnen uitsluitend tijdens de afhaaldagen worden uitgegeven. 

Aankopen: 4 afhaaldagen
De eerste 4 dagen na het veilingweekend zijn onze afhaaldagen: maandag van 13.00-20.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00-17.00 uur. De vrijdag na een veilingweekend zijn wij gesloten, inclusief het aansluitende weekend. 

Aankopen dienen binnen 4 dagen na de veiling betaald en afgehaald te zijn. Als afhalen binnen 4 dagen onmogelijk is, kunt u met ons overleggen over de logistiek. Neem in dat geval bijtijds contact met ons op.  

Aankopen: verzenden of bezorgen
Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. Wij verzenden objecten aangetekend en verzekerd via Post NL.

Voor een reguliere zending binnen Nederland rekenen wij 25 euro, vaak passen meerdere items in 1 zending (doos). Als u iets kleins koopt zoals een paar sieraden kost het verzenden 15 euro. Informeer s.v.p. naar de mogelijkheden en kosten, verzending kan duurder worden door de hoeveelheid, kwetsbaarheid, de grootte of het gewicht van de items. Soms is verzenden niet mogelijk. Wij kunnen u ook verwijzen naar externe transporteurs voor bezorging. 

Natuurlijk zijn wij ook zeer ervaren met zendingen naar het buitenland, zoals naar China.

Algemene voorwaarden & privacy verklaring
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641