Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Veiling zondag 22 november

Veiling van kunst & antiek, zilver & sieraden, brocante & design. Hoe de Timed online veiling werkt, leest u verderop.

Catalogus

De catalogus zal vanaf zondag 8 november online staan. Op zondag 22 november lopen alle lotnummers af. 

Stel uw vragen

Zodra de catalogus online staat, ruimen wij alle tijd in om uw vragen te beantwoorden. We sturen graag hoge-resolutie-foto's of aanvullende foto's. Als u wilt weten in welke conditie een object verkeert, gaan we dat voor u bekijken.

Kijken op afspraak

U kunt alle objecten zelf bekijken in de week voorafgaand aan de veilingdag. Via onze website kunt u een tijdslot boeken.

Onze huisregels

In ons veilinghuis gelden de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Wij vragen om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren, er is een desinfectiezuil bij de receptie. Houd tijdens de kijkdagen overal 1,5 meter afstand, wij vragen om een mondkapje te dragen.


Bekijk ons veilinghuis van binnen (impressie)


Timed online veiling


Het bieden opent op zondag 8 november. Op zondag 22 november lopen de lotnummers in zes series af. Alle lotnummers binnen een serie sluiten tegelijk.

Sluitingstijden 22 november:

12.00 uur | lotnummers 1-999
13.00 uur | 1000 serie
14.00 uur | 2000 serie
15.00 uur | 3000 serie
16.00 uur | 4000 serie
17.00 uur | 5000 serie

Wordt er vlak voor sluiting tegengeboden, dan volgt er een verlenging van vijf minuten, uitsluitend voor de actieve bieders op het lot.

U kunt ook de computer voor u laten bieden door vooraf een maximaal bod in te voeren. Zo'n maximale bieding mag u ook schriftelijk doorgeven, bijvoorbeeld via de e-mail of via een biedformulier tijdens de kijkdagen. Alleen voor uitzonderlijke gevallen kunt u informeren naar de mogelijkheden van een telefoonlijn.

Tijdens het aflopen van een serie kunt u in persoon aanwezig zijn, u dient zich hiervoor vooraf aan te melden. Het is niet mogelijk om op de veilingdag aankopen af te halen, na de veilingdag zijn er speciale afhaaldagen.

Veilingkosten

De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht 

Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden, indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt.

Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Aankopen: afhalen, verzenden, bezorgen

Afhalen

Na de veilingdag kunt u op afspraak uw aankopen afhalen in een online gereserveerd tijdslot.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. Wij verzenden objecten aangetekend en verzekerd via Post NL.

Voor een reguliere zending binnen Nederland rekenen wij 25 euro, vaak passen meerdere items in 1 zending (doos). Als u iets kleins koopt zoals een paar sieraden kost het verzenden 15 euro. Informeer s.v.p. naar de mogelijkheden en kosten, verzending kan duurder worden door de hoeveelheid, kwetsbaarheid, de grootte of het gewicht van de items.

Soms is verzenden niet mogelijk. Wij verwijzen u in dat geval graag naar externe transporteurs voor bezorging. 

Bezorgen

Onderstaande transportbedrijven bezorgen regelmatig voor ons veilinghuis. Als u het lotnummer aan de transporteur doorgeeft, kan hij de bezorgkosten berekenen. Zodra uw aankoopfactuur is voldaan, kunnen wij uw aankoop meegeven. De bezorging en kosten regelt u rechtstreeks met de transporteur. 

• Transporteur Gabriel Kusters 06-511.202.83 (klein en middelgroot transport) gabriel.kusters@online.nl 

• Transporteur Paul Bremer 06-206.066.92 (middelgroot en groot transport) info@antiquesonthemove.nl

Algemene voorwaarden & privacy verklaring

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641