Kopen op een veiling
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Veilingen eerste helft 2018
Onze eerstvolgende veilingen van kunst, antiek & design zijn: zondag 25 maart, 27 mei en 8 juli 2018. Een week voor elke veiling staat de catalogus online. Wij adviseren om voorafgaand aan de veiling objecten goed te bekijken en te beoordelen. Als u de kijkdagen niet kunt bezoeken beantwoorden wij graag uw vragen in de week voorafgaand aan het veilingweekend. Wilt u een notificatie ontvangen zodra de catalogus online staat? Klik dan hier: Nieuwsbrief

Bieden in de veilingzaal
Het bieden in de veilingzaal gaat met biednummers. Zorg dat u zich op de veilingdag tijdig incheckt bij de receptie, d.w.z: u heeft uw biednummer nodig op het moment dat u actief wilt gaan deelnemen aan de veiling. U dient zich te kunnen legitimeren met een geldig paspoort of rijbewijs. Het biednummer dat u krijgt is eenmalig geldig, alleen op de veilingdag van uitgifte. Er worden 200 lotnummers per uur geveild. Hiermee kunt u uitrekenen hoe laat uw lotnummer ongeveer onder de hamer komt, houd hierbij rekening met een marge (eerder/later). 

Telefonisch bieden

Alleen voor bijzondere objecten kan er een telefoonlijn worden aangevraagd, u kunt informeren n
aar de mogelijkheden & voorwaarden zodra de catalogus online staat. Telefonisch meebieden is hierbij enkel mogelijk vanaf de laagste richtprijs, de veilingmeester kan het object tijdens de veiling direct voor de laagste richtprijs aan een telefonische bieder toewijzen. Mochten wij u tijdens de veiling niet kunnen bereiken, dan bieden wij namens u tot de laagste richtprijs mee.

PLUS-nummers: real-time online bidding
PLUS-nummers zijn de lotnummers in de series 3000, 4000 en 5000. In de zaal herkent u de 4000 en 5000 nummers aan de gele stickers, de 3000 serie is van toepassing op specials (extra veilingen). Op de veilingdag kunt u op PLUS-nummers real time online bieden. Tijdens de live modus kunt u de biedstatus zien en stuurt ons systeem een e-mail als u overboden bent. De live modus opent om 12.00 uur, tot die tijd kunt u verzonden biedingen verwijderen, vanaf de live modus zijn biedingen onherroepelijk. Bij een maximaal bod laat u de computer meebieden. De sluitingstijd wordt per range aangegeven. Als er bij sluiting nog wordt tegengeboden wordt het lotnummer voor actieve bieders verlengd. Tijdens het afhameren kunt u ook in persoon aanwezig zijn in ons veilinghuis om mee bieden via de veilingmeester. PLUS-nummers zijn te bekijken op de kijkdagen, op de veilingdag zijn ze beperkt te bezichtigen i.v.m. de lopende veilingen, informeer s.v.p. vooraf naar de mogelijkheden.

Er zijn meerdere zalen met elk een eigen aanbod.

De Benedenzaal is ons vlaggenschip, hier vindt u kunst & antiek en Chinees porselein.

De Bovenzaal richt zich vooral op brocante, vintage & design.

De Zilverzaal is er voor sieraden, horloges en zilver. En specials worden altijd op een eigen etage ingericht. 

Brasserie open tijdens veilingweekend
Tijdens de kijk- en veilingdagen is onze brasserie geopend (zie de tijden van de kijkdagen en zaalveilingen).

Gratis Wifi
U kunt gebruikmaken van ons gratis wifi netwerk. Met uw smartphone zoekt u gemakkelijk in onze mobielvriendelijke catalogus.

Toegankelijkheid
Ons veilinghuis is ook uitstekend toegankelijk voor mindervaliden, alle zalen zijn niet alleen met de trap maar ook met de lift te bereiken. Ook kinderwagens zijn geen probleem.

Veilingkosten
De veilingcourtage voor kopers is 28% inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen, wij kunnen geen credit cards verwerken. 

Volgrecht  
Volgrecht is van toepassing bij kunstwerken van levende kunstenaars en kunstenaars die korter dan 70 jaar geleden zijn overleden indien de transactiewaarde inclusief commissie 3000 euro of meer bedraagt. Als volgrecht van toepassing is berekenen wij dit door aan de koper. Het volgrecht wordt achteraf berekend via een aparte factuur. Tot 50.000 euro betreft het een percentage van 4%. Voor meer informatie over volgrecht klik hier.   

Verzenden 
Het verzorgen van een reguliere zending binnen Nederland kost 25 euro (verpakken & aangetekend verzenden). Bij grote- of zware objecten en bij afwijkende maten is verzending niet mogelijk, wij kunnen u wel verwijzen naar externe transporteurs.

Algemene voorwaarden
Op onze veilingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641