Taxatie & inname
Tennesseedreef 18-20 3565 CJ UTRECHT
receptie@veilinghuispeerdeman.nl 030-2610485

Beoordeling van objecten 

We kijken graag naar de objecten die u bij ons wilt laten veilen. Een beoordeling is kosteloos en werkt eenvoudig en snel door foto's te sturen. Als dit technisch niet lukt, bel ons dan gerust om een afspraak te maken, dit kan via 030-2610485. 

Foto's sturen

U kunt foto's sturen via WhatsApp, e-mail of WeTransfer. Voor een beoordeling zijn eenvoudige foto's al voldoende.

• Heeft u WhatsApp op uw smartphone? Klik dan op de knop hieronder, u kunt meteen foto's sturen.


• Werkt de e-mail knop niet? Stuur dan foto's via uw eigen e-mailprogramma. Ons e-mailadres is: receptie@veilinghuispeerdeman.nl

We streven ernaar om foto's binnen 1 werkdag te beantwoorden, mocht ons antwoord meer dan 2 werkdagen uitblijven, bel ons dan even of de foto's zijn aangekomen.

Ons 06-nummer is alleen ingesteld voor foto's en tekstberichten via WhatsApp, telefonisch kunt u ons bereiken via 030-2610485.

• Ga hier naar WeTransfer


Voor onze reguliere veilingen vragen wij inbreng van design, 20e eeuw.


Bekijk een impressie van ons veilinghuis klik hier


Uw objecten verkopen bij Veilinghuis Peerdeman 

Objecten bij Veilinghuis Peerdeman worden wereldwijd bekeken. 
Elke veilingmaand trekt onze website 60.000-70.000 bezoekers, we hebben bieders door heel Nederland en Europa, o.a. in Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Spanje, Italië maar ook ver daarbuiten, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Maleisië, Indonesië, Hongkong en China.

Zodra onze catalogus online staat sturen wij een mailing naar 19.000 klanten, wereldwijd, en dat aantal blijft groeien. Naast onze website wordt ook ons veilinghuis drukbezocht; bezoekers waarderen de 
aantrekkelijke zaalpresentatie, ons oog voor detail en de vriendelijke service. Door een zo breed mogelijk aanbod neer te zetten en aan te vullen met prachtige specials (collecties), trekken onze veilingen extra veel bezoekers.

Veilinghuis Peerdeman adverteert in kunstmagazines en dagbladen, we plaatsen objecten in previews, we kennen de verzamelaars van elk interessegebied en we mogen ook musea tot ons klantenbestand rekenen. 

Objecten ingebracht... en dan? 

Dan gaat ons team voor u aan de slag; we zorgen voor veilige en verzekerde opslag, voor omschrijvingen en foto's, zaalpresentatie en kijkdagen en voor een goedlopend veilingsysteem, waarbij we u voor en na de veiling op de hoogte houden. We zorgen voor uitgifte en verzending en zorgen dat de opbrengst naar uw bankrekening wordt overgemaakt. 

U hoeft zelf niets te doen, Veilinghuis Peerdeman doet het werk voor u. Deskundig en met volle inzet gaan we voor het beste resultaat, al meer dan 12 jaar.

Inname

Wij vragen inbreng van kunst, antiek, design, zilver en sieraden. Voor oud Chinees porselein hebben we zelfs een extra groot internationaal klantenbestand. De commissie voor inzenders is afhankelijk van de verwachte opbrengst en bedraagt ten hoogste 26% van de hamerprijs, inclusief BTW, verzekerde opslag en fotokosten.

In de vierde week na de veiling wordt de netto opbrengst per bank overgemaakt. Blijft een object toch onverkocht, dan betaalt u geen kosten (tenzij er extra kosten zijn gemaakt, zoals transport of het laten keuren van goud en zilver).

Inname adres

Als u een afspraak heeft gemaakt, kunt u zich melden bij Tennesseedreef 20, dit is het grijze gebouw, rechts hiervan kunt u parkeren op eigen terrein. Bij de inname dient u zich te kunnen legitimeren, u ontvangt van ons een innamebon. 

Online account

Zodra uw inname in de catalogus op onze website wordt gepubliceerd, maakt ons systeem een online account aan en wordt een e-mail gestuurd waarmee u kunt inloggen. Zo blijft u op de hoogte van de veiling en het resultaat.

Taxatie van inboedels

Veilinghuis Peerdeman verzorgt kosteloos taxaties van inboedels om de geschiktheid voor veiling te kunnen beoordelen. Tevens kunnen wij het leegruimen van een huis verzorgen, zie Inboedels

Taxatierapporten

Voor schriftelijke taxatierapporten ten behoeve van successie, verzekering of verdeling geldt:
Tot een getaxeerde totale inboedelwaarde van € 10.000,- bedragen de taxatiekosten 2% met een minimum van € 125,-. Boven een getaxeerde waarde van € 10.000,- zijn de taxatiekosten € 200,- verhoogd met 1% over het meerdere boven € 10.000,-. Bedragen exclusief btw. Voor ieder uur dat de taxatie inclusief reistijd langer duurt dan één uur, wordt een uurtarief van € 100,- doorberekend. De kosten zijn exclusief btw en reiskosten 0,20 euro per km vanuit Utrecht. De taxatiekosten of een deel daarvan vervallen indien de getaxeerde goederen ter veiling worden aangeboden.

Algemene voorwaarden & privacy verklaring

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Lees hier onze privacy verklaring.Veilinghuis Peerdeman B.V.
Tennesseedreef 18-20
3565 CJ UTRECHT
The Netherlands
Telefoon: +31(0)302610485
receptie@veilinghuispeerdeman.nl

Kamer van Koophandel: 58086854
BTW-nummer: NL852867815B01

ING BANK:
NL61INGB0003522641